Președintele Croației critică Israelul și spune că a pierdut simpatia sa

Președintele Croației critică Israelul și spune că a pierdut simpatia sa

Președintele croat Zoran Milanović a criticat Israelul și a precizat că a pierdut simpatia sa din cauza represaliilor din Gaza, după atacurile Hamas de weekendul trecut.

Într-o declarație în fața presei, Milanović a criticat Israelul din cauza atacurilor sale de răzbunare în Gaza, care până acum au ucis peste 1.500 de persoane, potrivit autorităţilor locale, scrie Politico.

Totodată, el a numit decizia Ministerului croat de Externe de a arbora steagul israelian în fața clădirii sale drept „o mișcare idioată”.

ADVERTISING

„Cu toată simpatia mea pentru Israel, pe care, din păcate, au pierdut-o în 15 minute, nu există loc pentru alte steaguri în Croația decât în situații strict reglementate.

Am condamnat crimele Hamasului, mi-am exprimat chiar dezgustul, dar dreptul la apărare nu include dreptul la răzbunare și uciderea civililor”, a spus Milanović.

Loviturile Israelului asupra Gaza au venit ca răspuns la militanții Hamas care au condus un val de atacuri, au străpuns zidul de la graniță, au ucis peste 1.300 de oameni și au luat în jur de 150 de ostatici.

ADVERTISING

Ales președinte în 2020, Milanović a fost anterior premier al Croației între 2011 și 2016.

Milanović a mai făcut remarci controversate în trecut, de la compararea cântecului patriotic ucrainean „Slava Ukraina” cu un salut nazist, până la amenințarea cu retragerea trupelor croate din forțele NATO staționate în Europa de Est.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇