Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție

Președintele CJ Neamț Ionel Arsene (PSD) a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare în dosarul de corupție în care era judecat pentru trafic de influență.

Decizia vine după patru ani de procese, o strămutare și mai multe amânări, ea nefiind definitivă, ci putând fi contestată cu apel în 10 zile de la comunicare, informează Mesagerul de Neamț.

Instanța a mai decis că lui Ionel Arsene i se interzic mai multe drepturi, printre care ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice.

ADVERTISING

De asemenea, judecătorii au menținut sechestrul asigurător pe mai multe bunuri și au dispus confiscarea a 80.000 de euro și 150.000 de lei.

Sentința de azi vine într-un proces în care au fost contopite mai multe dosare, scrie sursa citată.

Ionel Arsene a fost acuzat că în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 de euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

ADVERTISING

De asemenea, el a mai fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 de lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇