Premierul bulgar l-a contactat pe Iohannis după ce un parlamentar de la Sofia ar fi primit amenințări de pe cartela unui român

Premierul bulgar l-a contactat pe Iohannis după ce un parlamentar de la Sofia ar fi primit amenințări de pe cartela unui român

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a discutat cu președintele Klaus Iohannis după ce un parlamentar bulgar l-a informat că a primit o amenințare prin SMS de pe o cartelă SIM care ar fi fost cumpărată cu un buletin românesc.

Mesajul de amenințare respectiv a fost confirmat de Ministerul de Interne bulgar, relatează presa din țara vecină, citată de Digi24.

Autoritățile de la Sofia au stabilit că respectiva cartelă era înregistrată pe numele unui cetățean român cu inițialele L.T. care ar fi intrat în Bulgaria pe 1 aprilie și ar fi ieșit în data de 7 aprilie. Cartela a fost activă doar 15 minute.

ADVERTISING

Presa bulgară a scris că ea ar fi fost cumpărată în Bulgaria cu un buletin având un CNP românesc. Autoritățile de la București, informate despre acest caz, au făcut verificări și apoi au dezmințit, pentru că acel CNP avea și litere, iar cele românești nu au decât cifre, au declarat surse pentru Digi24.

Liubomir Karimanski a anunțat că a fost amenințat într-un briefing de presă. Deputatul conduce comisia de finanțe-bănci din Parlamentul de la Sofia și candidează la postul de guvernator al Băncii Centrale din Bulgaria.

ADVERTISING

Premierul Kiril Petkov a anunțat că a vorbit cu președintele Iohannis într-o postare pe Facebook, precizând că ”toți cetățenii bulgari trebuie să fie protejați de astfel de atacuri”.

Лично се обадих на румънския президент да помоля за бързо откриване на този румънски гражданин. Трябва да достигнем до...

Publicată de Kiril Petkov pe Vineri, 8 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇