Poveste cu final fericit: Eroul care a prevenit încă un atac în masă de Ziua Americii

Poveste cu final fericit: Eroul care a prevenit încă un atac în masă de Ziua Americii

Un apel telefonic a salvat numeroase vieți, prevenind un potențial atac armat, planificat să aibă loc pe 4 iulie în statul american Virginia și care ar fi putut face mai multe victime decât asasinatul în masă comis în aceeaşi, în Highland Park, lângă Chicago.

Pontul a fost transmis de un „cetățean erou”, au anunțat șeful poliției și primarul din Richmond, Virginia. Atacul urma să se producă la amfiteatrul Dogwood Dell, cu o capacitate de 2.400 de locuri, care găzduia ceremonia de Ziua Americii, relatează CNN.

ADVERTISING

Informația prețioasă care a alertat poliția a venit la timp, pe 1 iulie, printr-un apel telefonic, și a fost confirmată în aceeași zi, când forțele de ordine au făcut o descindere într-o locuință în care au găsit două puști de asalt, un pistol și 223 de seturi de muniție.

Poliția a arestat un bărbat pe 1 iulie și a pus sub supraveghere o altă persoană, care a fost reținută marți. Suspecții sunt acuzați în prezent pentru posesie ilegală de arme, a anunțat șeful poliției din Richmond, Gerald Smith, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

"Plănuiau să tragă la sărbătoarea din 4 iulie. Știm ce intenții aveau, dar nu cunoaștem motivul lor, știm că locuiau la aceeași adresă", a mai spus Smith, precizând că suspecții se află în arest, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

"Nu avem cum să spunem cât de multe vieți a salvat acest cetățean erou printr-un apel telefonic. Siguranța publică e o responsabilitate a tuturor. Un apel a salvat numeroase vieți pe 4 iulie", a subliniat șeful poliției.

Acesta a menționat că Departamentul pentru Securitate Internă din SUA și FBI sunt, de asemenea, implicate în anchetă.

ADVERTISING

"Ofițerii noștri anchetează cu atenție cazul și colaborează cu forțele de ordine partenere și cu comunitatea pentru a opri ceea ce ar fi putut fi o zi teribilă pentru orașul Richmond. Continuăm să trăim o eră a atacurilor în masă, iar peste tot în țara noastră nicio comunitate nu este imună", a declarat primarul Levar Stoney.

Luni, în ziua în care urma să se producă atentatul dejucat de autoritățile din Richmond, un atac în masă a avut loc în Highland Park, Illinois. Șapte persoane au fost ucise și cel puțin 30 au fost rănite de un tânăr care a deschis focul asupra mulțimii, în timpul paradei de de Ziua Independenței.

În ultimele șase luni, în Statele Unite s-au produs peste 300 de atacuri în masă, potrivit datelor publicate de Gun Violence Archive, un ONG care urmărește aceste incidente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇