Ponta și Ghiță au scăpat de dosarul „Tony Blair”. A fost clasat de DNA

Ponta și Ghiță au scăpat de dosarul „Tony Blair”. A fost clasat de DNA

DNA a clasat dosarul „Tony Blair” în care au fost urmăriți penal Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Cei doi erau inculpați încă din 2016 pentru folosirea influenței de lider de partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și spălare de bani.

Potrivit DNA, Ponta, şi-ar fi folosit autoritatea de lider de partid pentru a-l pune pe Sebastian Ghiţă pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012, informează Digi24.

În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a fostului premier britanic laburist Tony Blair. Fostul lider PSD ar fi beneficiat de un capital electoral finanţat cu bani negri, afirma DNA.

ADVERTISING

Potrivit Hotnews, în ordonanța de clasare a dosarului, semnată de către procurorul Gheorge-Emil Moța, unul dintre argumentele pentru închiderea dosarului este că, în speță, nici actul de inculpare, nici probatoriul nu relevă elemente faptice care să susțină varianta folosirii influenței dată de funcția deținută de inculpatul Ponta Victor Viorel.

De asemenea, nu se poate reține obținerea unui folos necuvenit de Victor Ponta constând în „câștigarea de capital electoral prin aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair” sau „sporirea capitalului electoral al PSD”.

ADVERTISING

Capitalul electoral presupus realizat prin meditaizarea unor întâlniri între Ponta Victor Viorel și Tony Blair nu poate fi cuantificat și nu poate fi considerat un folos nepatrimonial necuvenit, se mai arată în ordonanță.

Reacția lui Ponta

După aflarea veștii, Victor Ponta a scris pe Facebook că se bucură că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate.

”Dupa 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul “Ponta - Blair”. Ma bucur că in Romania, dupa atatia ani, se poate face totusi putina dreptate. Sigur ca Portocala si sefii care l-au pus sunt bine merci; sigur ca nimeni nu imi da inapoi cei 6 ani ; nici nu isi va cere scuze vreunul dintre cei care m-au injurat pe aceasta tema. Dar, ce nu te omoară te întărește!

ADVERTISING

PS - pentru focile care încă mai caută ceva de injurat, clasarea NU are nicio legatura cu prescriptia; doar cu faptul ca acuzatiile lui Portocala au fost pur si simplu aberante, un caz ”de scoala” de dosar politic!”, a scris Victor Ponta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇