Pompierii din Galați au salvat o femeie prinsă sub dărâmături, după ce bucătăria de vară s-a prăbușit peste ea

O femeie de 67 de ani din Galați a fost prinsă duminică sub dărâmături, după ce s-a surpat bucătăria de vară cu beci în care se afla.

Ea a fost salvată de pompieri, conştientă, şi a fost preluată de echipajul de la Ambulanţă.

Amintim că în municipiul Galaţi a plouat abundent în ultimele ore, mai multe gospodării fiind inundate. Pompierii intervin cu motopompe de mare capacitate pentru a evacua în Dunăre apa strânsă pe străzi. În unele locuri, apa ajunge până la jumătate de metru.

Conform Primăriei Galaţi, numai între orele 5.00 şi 8.00, în municipiul reşedinţă de judeţ s-au înregistrat cantităţi importante de precipitaţii, din primele estimări acestea fiind cuprinse între 60 şi 80 l/mp, iar apa s-a acumulat astfel în mai multe zone din oraş.

ADVERTISING

Cele trei pompe de la Staţia de pompare 13 iunie funcţionează la capacitate maximă, de 5000 metri cubi/oră fiecare. Din cauza debitului mare al Dunării, apa acumulată în Valea oraşului nu poate fi deversată gravitaţional şi se evacuează doar prin pompare.

Apa s-a acumulat şi în cartierul Barboşi, iar echipele de intervenţie sunt în teren. Din cauza căderilor de tensiune, temporar se înregistrează şi întreruperi în ceea ce priveşte furnizarea apei curente.

Echipele de intervenţie de la Apă Canal, Ecosal şi Gospodărire Urbană acţionează pentru evacuarea apei, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISING

Citește și: Atenție, furtună! Cod roșu de ploi torențiale în Tulcea, Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇