Poluare pe râul Prahova: Ape uzate s-au scurs dintr-o staţie de epurare după ce un perete s-a prăbuşit

Poluare pe râul Prahova: Ape uzate s-au scurs dintr-o staţie de epurare după ce un perete s-a prăbuşit

Ape uzate, neepurate, au ajuns în albia râului Prahova după ce un perete al bazinului unei staţii de epurare de pe Valea Prahovei s-a prăbuşit, luni, în timp ce se făceau lucrări de extindere a staţiei.

Oficialii de la Apele Române anunţă că „poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică” şi că poluatorul, care este o firmă a Consiliului Judeţean Prahova, va plăti, inclusiv pentru că a anunţat târziu incidentul.

Anunţul privind faptul că peretele exterior al bazinului decantor primar al staţiei de epurare din Sinaia, care aparţine SC Hidro Prahova, s-a prăbuşit, a fost făcut, luni seară, pe pagina de Facebook a Apelor Române.

ADVERTISING

"Ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică şi preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare”, precizează oficialii de la Apele Române.

Specialişti din cadrul instituţiei s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă.

"Şi în acest caz vom aplica principiul ”poluatorul plăteşte”, iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecţia Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii, inclusiv pentru faptul că acesta a anunţat târziu pe reprezentanţii Apele Romane Buzău-Ialomiţa”, mai transmite sursa citată.

ℹ‼Peretele exterior al bazinului decantor primar al stației de epurare S.C. Hidro Prahova S.A. din Sinaia s-a prăbușit....

Posted by Apele Române on Monday, February 22, 2021

SC Hidro Prahova este cel mai mare operator de apă-canal din judeţul Prahova, acţionarul firmei fiind Consiliul Judeţean Prahova. Nici Hidro Prahova şi nici Consiliul Judeţean nu au făcut public incidentul.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇