Polonia interzice zborurile din România și alte 45 de ţări, începând din 2 septembrie

Polonia interzice zborurile din România și alte 45 de ţări, începând din 2 septembrie

Polonia va interzice toate zborurile din 46 de ţări, inclusiv România, începând din 2 septembrie, potrivit unui proiect de act normativ publicat joi, în condiţiile în care ţara se luptă cu o creştere a cazurilor de infecţie cu coronavirus.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice”, se arată în proiectul de act normativ, citat de Reuters.

ADVERTISING

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor sunt Franţa şi Spania, dar și destinaţii turistice populare precum Muntenegru şi Croaţia, alături de România, SUA, Israel, Mexic şi Brazilia.

Află mai multe despre Turist în pandemie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă

Polonia a închis graniţele şi a suspendat zborurile în luna martie pentru a opri răspândirea coronavirusului. Cu toate acesta, ulterior, restricţiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, compania aeriană naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni după ce le-a suspendat.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.010 decese.

Citește și Unde se redeschid restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele din 1 septembrie. La evenimentele din interior pot participa 50 de persoane şi 100 în aer liber - decizie CNSU

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇