Zeci de șoferi care conduceau drogați au fost prinși într-o razie pe drumul spre Electric Castle

Zeci de șoferi care conduceau drogați au fost prinși într-o razie pe drumul spre Electric Castle
Foto: Monitorul de Cluj

Sute de șoferi care circulau între Cluj și Dej, în special în zona aglomerată din preajma festivalului Electric Castle, au fost opriți de polițiști și testați cu aparatele etilotest și drugtest. 13 dintre aceștia au fost prinși conducând mașina sub influența drogurilor sau alcoolului, informează Monitorul de Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, vineri, echipajele de poliție rutieră au acționat în cascadă pe DN1C E576, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Au fost opriți circa 700 de conducători auto și, dintre aceștia, 12 conduceau după ce consumaseră droguri și cinci sub influența alcoolului.

ADVERTISING

De exemplu, un bărbat în vârstă de 37 de ani din Cluj a fost oprit în jurul orei 21.20 și a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.

De asemenea, polițiștii au depistat un alt conducător aflat sub influența substanțelor psihoactive, respectiv un bărbat de 35 de ani, din județul Alba. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină și canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea determinării substanțelor consumate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii au aplicat în total 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 29.000 de lei și au reținut 25 de permise de conducere. De asemenea, în cazul a 12 autovehicule care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇