Poliţia nord-irlandeză a arestat pe Heathrow un al zecelea membru din Noua IRA: Suspecții pregăteau acte teroriste

Poliţia nord-irlandeză a arestat pe Heathrow un al zecelea membru din Noua IRA: Suspecții pregăteau acte teroriste

Poliţia nord-irlandeză a arestat sâmbătă, la aeroportul Heathrow din Londra, un al zecelea suspect în cadrul unei operaţiuni contra unei facţiuni din fosta organizaţie naţionalistă Armata Republicană Irlandeză (IRA), transmite dpa.

Ofiţeri din Serviciul de poliţie nord-irlandez au plasat în arest un bărbat în vârstă de 62 de ani, pe aeroportul Heathrow, în conformitate cu ”legea privind terorismul, în legătură cu o anchetă în desfăşurare privind activităţile Noii IRA”, a explicat Barbara Gray, reprezentantă a poliţiei.

ADVERTISING

Gray a precizat că suspectul, care trăieşte în Scoţia, a fost dus la Belfast pentru interogatoriu, în timp ce o proprietate din capitala scoţiană Edinburgh a fost percheziţionată, în cadrul operațiunii Arbacia.

https://www.facebook.com/loveballymena/posts/2761368784145553?__xts__%5B0%5D=68.ARBynYRG7mcoqE_is-c_gXCgjepC5I8tJTHe8uQ0ZXXGcvp9X-mQIBWwrb3TnXfx-d0Lnvaj1xsL85-ekSJPxX4dNAUu7so9khNwxMiq0Tes5EBFzwFCfedn64UlMADT2sKvIyTDdYW6oHkmkdJhWZo2VGCqmRIHczAK_Urdnm1FMZAsYbgZHUtDNiF4ldcqnV2VcVNiAnK_cwb3c0CsuWaXWN0FjuAxOpJgu5djGUsJTUI2CIyyredfggToRlDx7CwO4ijzb7ex1uy7gKEEceKc_xuf-vL5JO5aXCWLEwekpPc4uAgnQ-9l0GQjP2I4gwtAtNh93ZnCAHwBLkbNGL5RPWFz&__tn__=-R
ADVERTISING

Anterior în cursul zilei de sâmbătă doi bărbaţi, cu vârste de 26 şi 50 de ani, au compărut în faţa unui tribunal din Belfast pentru acuzaţia de coordonare a unor activităţi teroriste, apartenenţă la o organizaţie ilegală şi pregătirea unor acte teroriste.

Bărbatul de 26 de ani este acuzat şi de deţinere de substanţe explozive şi muniţie cu intenţia de periclitare a vieţii.

???????????????????????????????????? ???????????????????????????? | Detectives charge two men under TACT Crime Operations ACC Barbara Gray said: “Detectives from the...

Publicată de Love Ballymena pe Vineri, 21 august 2020
ADVERTISING

???????????????????????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????Crime Operations Assistant Chief Constable Barbara Gray said: "Detectives from the...

Publicată de Love Ballymena pe Joi, 20 august 2020

Irlanda de Nord a fost scena unor conflicte violente timp de decenii, în condiţiile în care naţionaliştii catolici luptau pentru o Irlandă unită, în timp ce unioniştii protestanţi voiau rămânerea teritoriului în interiorul Regatului Unit.

În urma unui proces de pace care a dus la partajarea puterii în Irlanda de Nord, în anul 2005 IRA a pus capăt oficial campaniei sale de violenţe.

Totuşi, mai multe facţiuni, printre care cea autointitulată Noua IRA, s-au opus procesului de pace şi şi-au continuat activitatea teroristă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇