Poliția a folosit tunuri cu apă la un protest uriaș anti-mască din Berlin. 200 de manifestanți au fost reținuți

Poliția a folosit tunuri cu apă la un protest uriaș anti-mască din Berlin. 200 de manifestanți au fost reținuți

Poliţia germană a folosit tunuri cu apă, miercuri, pentru a dispersa protestatarii anunați la o manifetație organizată față de măsurile anti-COVID, în Berlin.

UPDATE – Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu protestatarii adunaţi în centrul Berlinului, iar aproximativ 200 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine, afirmă surse citate de publicaţia Die Welt şi de site-ul Tagesspiegel.de, conform Mediafax.

Peste 10.000 de protestatari au sfidat interzicerea mitingului lor și s-au adunat între Poarta Brandenburg și Reichstag, unde este Parlamentul, arată BBC.

ADVERTISING

Cum era de așteptat, manifestanţii nu purtau mască de protecţie și nu respectau nici distanțarea.

Autoritățile din Berlin au declarat că protestatarii au ignorat cererile de a purta măști și au transmis că vor opri protestul, la câteva minute după ce parlamentul german a început dezbaterea reformelor care dau guvernului mai multe puteri în timpul unei pandemii. Unii critici au comparat modificarea propusă cu așa-numita „Lege de abilitare” din 1933 prin care politicienii au predat puterea legislativă lui Adolf Hitler.

ADVERTISING

În timp ce polițiștii se pregăteau de intervenție, protestatarii aruncau cu sticle, pietre și petarde.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇