Au fost identificate aproape toate cele 153 de persoane care au murit în busculada din Seul: Americani și militari, printre victime

Au fost identificate aproape toate cele 153 de persoane care au murit în busculada din Seul: Americani și militari, printre victime

Polițiștii din Seul au identificat 150 din cele 153 de persoane ucise în busculada de noaptea trecută, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN. Printre victime sunt 2 cetățeni americani și 3 militari sud-coreeni.

Cele 3 persoane care nu au fost încă identificate sunt toate femei tinere ale căror naționalități rămân neclare, au precizat surse citate.

Ambasada SUA din capitala sud-coreeană a confirmat că doi cetățeni americani se numără printre victime, a anunțat ambasada americană din capitala sud-coreeană.

ADVERTISING

"Sunt profund întristat de pierderea atâtor vieți aseară, printre care se numără doi tineri americani care sărbătoreau alături de prietenii lor coreeni și de alte persoane din întreaga lume", a declarat ambasadorul SUA în Republica Coreea, Philip Goldberg.

Deocamdată nu au fost făcute publice alte detalii despre cei doi cetățeni americani.

De asemenea, printre victime se numără 3 militari sud-coreeni. Un oficial al ministerului coreean al apărării a declarat pentru CNN că alți 4 militari sud-coreeni au fost răniți în incident și sunt în spital.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oficialul nu a oferit informații suplimentare.

153 de persoane au murit în busculada din cartierul popular al cluburilor de noapte din Seul, Itaewon, în timpul sărbătorilor de Halloween, sâmbătă seară. Cele mai multe dintre victime sunt adolescenți și tineri de 20 de ani, iar printre victime s-a confirmat prezența unui norvegian, a unui cetățean din Sri Lanka și a doi civili japonezi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇