Ploile continuă să facă ravagii în România: Drumuri inundate, case cu apă de un metru, avioane redirecționate și oameni evacuați (Galerie foto & Video)

Ploile continuă să facă ravagii în România: Drumuri inundate, case cu apă de un metru, avioane redirecționate și oameni evacuați (Galerie foto & Video)

Mai multe județe sunt afectate de ploi și inundații puternice. Mai multe drumuri sunt afectate, în unele gospodării apele au ajuns și la un metru și zeci de persoane au fost evacuate. Totodată, trei avioane nu au putut ateriza la Iași din cauza condițiilor meteo.

Comuna Bistra din judeţul Alba este afectată de inundaţii, în urma ploilor torenţiale de luni, traficul fiind blocat pe DN 75 din cauza apei care a ajuns pe carosabil şi pe DN 74 din cauza unui copac căzut.

La Păşteşti, o femeie şi doi copii au fost evacuaţi din locuinţa unde nivelul apei era de aproape un metru. 60 de localnici din Dăroaia au fost evacuaţi preventiv.

ADVERTISING

Politiştii din Roşia Montană şi Abrud, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Roşia Montană, acţionează pentru evacuarea cetatenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitaţiile abundente, a transmis Poliţia Judeţeană Alba.

În Neamț, șase autoturisme au rămas blocate pe DJ155F, în comuna Ceahlău, sat Durău, după ce un copac a căzut pe carosabil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Însă pe muntele Ceahlău sunt persoane care solicită ajutor, după ce au fost surprinse de potop.

#ceahlau #inundatii #trasee

Publicată de Roman 24 Online pe Luni, 19 iulie 2021

Și la Iași a fost o furtună puternică în cursul serii de luni. Două curse care ar fi trebuit să aterizeze au fost deviate pe alte aeroporturi din ţară, în timp ce avionul Bucureşti-Iaşi a revenit pe Otopeni.

ADVERTISING

Potrivit reprezentanţilor aeroportului ieşean, zborul Bruxelles-Iaşi a fost redirecţionat pe aeroportul din Satu Mare, în timp ce cursa Bergamo-Iaşi a aterizat la Bacău. Ambele zboruri sunt operate de Wizz Air şi urmau să ajungă luni seară la Iaşi.  

În plus, zborul Iaşi-Veneţia programat să decoleze la 18.40 are o întârziere de 90 de minute.

???? InformareUpdateZborul W63669 Veneția - Iași (operat de Wizz Air) ???? a fost anulatZborul W RO708 Iași - Otopeni...

Publicată de IASI Airport pe Luni, 19 iulie 2021

Și în Mureș a fost cod roșu de furtuni. Pompierii mureşeni au primit, luni, în doar câteva ore, 14 solicitări pentru evacuarea apei din curţi şi pentru degajarea unor copaci căzuţi, având în vedere vremea nefavorabilă.

ADVERTISING

S-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localităţile Tonciu, Ernei, Icland şi Gorneşti.

Totodată, un copac a căzut pe acoperişul unei case în localitatea Ernei. Şi în municipiul Târgu Mureş vântul puternic a smuls doi copaci, pe străzile Aleea Carpaţi şi Gheorghe Pop de Băseşti.

Fire de curent au căzut pe carosabil în localitatea Filpişul Mare şi Cotuş, furnizorul de energie electrică intervenind în zonă pentru remedierea problemelor.

Amintim că duminică seară Clujul a fost afectat serios de ploi. Iată Câteva imagini postate de primarul Emil Boc.

Bilanțul furtunii violente din noaptea de 18.07.2021Furtuna violentă ce s-a dezlănțuit în Cluj-Napoca ieri seară, în...

Publicată de Emil Boc pe Luni, 19 iulie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇