Plângere penală împotriva şefei TVR: ”Doina Gradea se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin”

Plângere penală împotriva şefei TVR: ”Doina Gradea se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin”

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală împotriva şefei TVR, Doina Gradea, care ar fi încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, fiind vorba despre sediul TVR Cluj.

“Am venit la DNA astăzi să depun o plângere penală împotriva doamnei Gradea, şefa Televiziunii Române, cea care a încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, vorbim despre sediul TVR Cluj de pe strada Meziad numărul 4.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pentru clujeni este simplu să înţeleagă, este vorba despre zona de la capătul străzii Clăbucet, în zona Mănăştur.

E vorba de o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi acolo unde acum 12 ani în urma unui schimb de terenuri TVR Cluj a primit sediul unei şcoli, o şcoală care a rămas în paragină, nici TVR Cluj nu a folosit acel teren, nu s-a construit acolo nimic”, a declarat deputatul USR, la ieşirea din sediul DNA.

El a precizat că lupta pe care o duce nu are nicio legătură cu războiul din TVR dintre şeful TVR Cluj şi Doina Gradea.

Doina Gradea ar fi încercat să dea la schimb un teren care nu aparține TVR

Ungureanu a menţionat că Doina Gradea a încercat să dea la schimb un teren revendicat al Televiziunii Române, care nu aparţinea acestei instituţii, iar această situaţie a ajuns în instanţă.

“Din anexa 2 din Legea numărul 41/1994, acest teren din Aleea Meziad din cartierul Mănăştur din Cluj Napoca nu face parte din imobilele aflate în proprietatea statului român şi date în baza legii în administrarea şi folosinţă a Societăţii Române de Televiziune.

Mai mult, acesta nu este un imobil intrat în mod abuziv în proprietatea statului, ci este un imobil care a intrat în proprietatea Societăţii Române de Televiziune prin plata efectivă a unui preţ şi a altor operaţiuni juridice.

Este evident că acest teren nu putea fi oferit spre compensare şi s-a realizat o confuzie între ceea ce înseamnă patrimoniul propriu al Societăţii Române de Televiziune cu patrimoniul Statului Român primit în administrare, ceea ce este o operaţiune abuzivă şi nelegală, aducându-se prejudicii patrimoniale enorme Societăţii Române de Televiziune”, a explicat deputatul USR.

Schimb ilegal de terenuri

El susține că Doina Gradea se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin.

“Doamna Gradea practic se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin, nu s-a consultat cu mare parte din Consiliul de Administraţie când a luat aceste decizii şi practic a pus pe masă în instanţă compensarea între un teren de 300 şi ceva de metri pătraţi pe strada Dorobanţilor, care face după estimările noastre în jur de 750 de mii de euro şi a pus la schimb în instanţă un teren care valorează peste un milion şi jumătate de euro.

Deci în consecinţă vorbim despre schimb de terenuri făcut în mod ilegal şi tentativa se pedepseşte, dar şi dacă s-ar fi vrut compensarea să spunem legală a acestor terenuri, exista o pagubă, pentru că nu poţi să compari 750.000 de euro cu un un milion şi jumătate”, a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Citește și:

Doinei Gradea i s-a cerut demisia în CA: ”Noi, mulţi din TVR, spunem că trebuie să luaţi o pauză definitivă”. Cine a susținut-o și cum se apără

MediaSind reclamă un conflict de interese în TVR: Achiziții suspecte de peste 1 milion de lei UPDATE Televiziunea publică amenință cu instanța