Peste patru tone de cocaină au fost capturate la Rotterdam. Era ascunsă printre banane

Peste patru tone de cocaină au fost capturate la Rotterdam. Era ascunsă printre banane

Şapte persoane au fost arestate în Belgia, după capturarea a 4,18 tone de cocaină, săptămâna trecută, la Rotterdam, cea mai mare captură a anului 2021 în acest port din Ţările de Jos, a anunţat miercuri Parchetul olandez.

Drogurile, a căror valoare este estimată la 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container de banane sosit din Ecuador cu destinaţia Anvers (Belgia), potrivit AFP.

”4.060 de kilograme au fost găsite printre banane, iar după o analiză aprofundată alte 120 de kilograme au fost descoperite în pereţii containerului”, au explicat procurorii.

ADVERTISING

Descoperirea drogurilor a avut loc joi, 30 decembrie. Narcoticele au fost distruse în Ţările de Jos înainte de a pleca spre Belgia.

Poliţia judiciară federală belgiană a arestat luni şapte suspecţi - cinci belgieni şi doi britanici. Şase dintre ei se află în prezent în arest preventiv.

Ancheta este continuată de poliţia judiciară din Anvers.

Organismul Uniunii Europene însărcinat cu combaterea infracţionalităţii a avertizat că Olanda şi Belgia tind să devină plăci turnante majore în traficul mondial de cocaină, în special cu sursa în Columbia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇