Peste 400 de oameni au fost arestați, după ce susținătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt Congresul brazilian

Peste 400 de oameni au fost arestați, după ce susținătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt Congresul brazilian

Cel puţin 400 de oameni au fost arestaţi după ce susţinătorii lui Jair Bolsonaro au luat cu asalt principalele clădiri guvernamentale ale Braziliei, a anunţat guvernatorul Ibaneis Rocha.

“Continuăm să-i identificăm pe toţi ceilalţi oameni care au participat la aceste acte teroriste în această după-amiază. Vom lucra în continuare pentru restabilirea ordinii”, a notat Rocha, pe Twitter.

Fostul preşedinte Jair Bolsonaro a reacţionat pe Twitter după incidente, precizând că manifestaţiile paşnice sunt parte a democraţiei, însă acestea depăşesc regulile.

ADVERTISING

“Manifestaţiile paşnice, legale, fac parte din democraţie. Însă devastarea şi invadarea clădirilor publice, cum s-a întâmplat astăzi, la fel ca acelea făcute de stânga în 2013 şi 2017, sunt dincolo de reguli”, a scris Bolsonaro.

Suporterii fostului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro au trecut, duminică, de bariere de securitate amplasate de Forţele Armate şi au obţinut acces la clădiri cheie pentru fiecare dintre cele trei filiere ale guvernării, inclusiv clădirea Congresului, Curtea Supremă şi Palatul Prezidenţial Planalto.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jair Bolsonaro, care a fost învins la mică distanţă de Luiz Inacio Lula da Silva în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de pe 30 octombrie, a părăsit Brazilia la finalul anului, pentru se stabili în SUA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇