Peste 2.000 de persoane la Bucharest Pride, deși autorizația era dată pentru maxim 500 (Foto&Video) - UPDATE: Organizatorul a fost amendat

Peste 2.000 de persoane la Bucharest Pride, deși autorizația era dată pentru maxim 500 (Foto&Video) - UPDATE: Organizatorul a fost amendat

Peste 2.000 de persoane au fost prezente sâmbătă la Bucharest Pride, deşi autorizaţia era acordată pentru o manifestaţie de 500 de manifestanți.

UPDATE 21:00 – Organizatorul marşului Bucharest Pride a fost amendat sâmbătă cu 7.000 de lei, informează Jandarmeria Capitalei.

„Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanţi, organizatorului marşului Bucharest Pride i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 7.000 de lei”, precizează sursa citată.

Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă ACCEPT: „Astăzi am primit prima mea amendă și sunt mândră de ea. Bucharest…

Publicată de Asociatia Accept pe Sâmbătă, 14 august 2021

Manifestanţii s-au întâlnit pe Calea Victoriei, între Strada Sevastopol şi Strada General Gheorghe Manu, de unde au pornit în marş, pe Calea Victoriei până în Piaţa Universităţii.

ADVERTISING

Mai multe imagini video din timpul marșului pot fi văzute pe pagina de Facebook a Asociației Accept.

Finalul marşului Bucharest Pride în Piaţa Universităţii este programat pentru ora 20:30, după ce vor fi susținute alocuțiuni și vor fi împărțite materiale informative.

gay-pride
Foto: Octav Ganea / INQUAM
Bucharest-pride2

Bucharest Pride se organizează din 2004, iar din 2005 evenimentul este urmat de o paradă.

”Sâmbătă, de la 17:00, pe Calea Victoriei, colorăm oraşul în culorile iubirii şi libertăţii”, au anunţat organizatorii.

ADVERTISING

”Vom purta masca de protecţie, ne vom dezinfecta mâinile atunci când vom sosi la punctul de pornire şi vom respecta distanţarea de 1 metru între participanţi”, au precizat ei.

Tot sâmbătă, în București a avut loc și Marșul normalității, organizat de Noua Dreaptă.

Au participat câteva sute de persoane de toate vârstele, unii îmbrăcaţi în port popular, purtând icoane şi pancarte cu mesaje anti-LGBT.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇