Peste 150 de persoane au fost arestate la protestele de duminică din Belarus

Peste 150 de persoane au fost arestate la protestele de duminică din Belarus

Peste 100 de persoane au fost arestate, duminică, în Belarus, în marja manifestaţiilor Opoziţiei împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a indicat grupul pentru drepturile omului Viasna (Primăvara).

citizen

Organizaţia nonguvernamentală a identificat cel puţin 100 de reţineri, unele brutale, la Minsk. Aici, zeci de mii de oameni au luat parte la un nou marş paşnic duminică.

Cel puţin alte 47 de persoane au fost reţinute în contextul manifestaţiilor desfăşurate în provincie, mai ales la Gomel, Brest şi Hrodna.

Noi proteste în Belarus, față de președintele Lukaşenko: Sute de persoane au fost arestate

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat AFP.

citizen

Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică. A fost a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Belarus: Hackerii au divulgat datele personale a o mie de poliţişti, ca răzbunare pentru încercarea de a reprima protestele

Potrivit Reuters, la protestele de la Minsk au luat parte cel puţin 100.000 de persoane. Agenţia rusă de presă TASS, care a citat poliţia belarusă, a relatat că au fost arestate cel puţin 10 persoane. De precizat este că Guvernul prezintă de regulă a doua zi cifrele finale.

citizen

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇