Percheziții la Nuțu Cămătaru: Polițiștii căutau un cal furat și au găsit maimuțe, o cămilă, un cangur și un erete

Percheziții la Nuțu Cămătaru: Polițiștii căutau un cal furat și au găsit maimuțe, o cămilă, un cangur și un erete

Poliţiştii au făcut percheziţii, joi, la locuința lui Nuțu Cămătaru din Ferentari, într-un dosar în care se fac cercetări privind un cal care ar fi fost furat. Calul nu a fost găsit, în schimb erau mai multe animale (2 maimuțe, o cămilă și un cangur alb) și păsări sălbatice și exotice.

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, este suspectat că şi-a însuşit un cal de rasă.

”În cursul zilei de astăzi, 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Sectorul 5 din municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit, obiectul dosarului fiind reprezentat de un exemplar cabalin de rasă.

ADVERTISING

În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat, la adresa respectivă, mai multe exemplare de animale şi păsări exotice, a căror deţinere de către persoane fizice este interzisă”, transmite IPJ Ilfov.

Surse judiciare au confirmat pentru News.ro că descinderea a avut loc la locuinţa lui Nuţu Cămătaru, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai lumii interlope.

Acolo a fost solicitată prezenţa unei echipe din cadrul Gărzii de Mediu şi a unui biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române.

"Au venit și reprezentații de la Garda de Mediu. Au văzut că animalele erau bine îngrijite. Din păcate pentru ei, au plecat doar cu un erete, o pasăre răpitoare, pe care am salvat-o”, a declarat un reprezentant al fermei lui Nuțu Cămătaru, pentru Adevărul.

ADVERTISING

Pe numele lui Balint a fost deschis un nou dosar de urmărire penală, în care se fac cercetări de către poliţiştii Biroului de Protecţia Animalelor Ilfov.

În 2013, la locuinţa lui Nuţu Cămătari autorităţile au găsit patru lei şi doi urşi, într-o grădină zoologică improvizată în cartierul Ferentari din Capitală. Animalele au fost preluate atunci de către autorităţi şi duse la Zoo.

Nuțu Cămătaru a fost închis în timpul regimului comunist, dar a fost grațiat de Ion Iliescu. În 2004 a fost condamnat iar la 10 ani pentru jaf și violență contra unui cetățean israelian. A fost eliberat în 2019.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇