Percheziţii la contrabandiștii cu ţigări. Marfa era vândută într-o piaţă din Capitală, după un program strict

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, 37 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Marfa era vândută în Piaţa Reşiţa din Capitală.

”La data de 05.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente – DGPMB au efectuat un număr de 37 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii de contrabandă”

Poliția Română
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit reprezentanților Poliției Române, în zona Piaţa Reşita din Bucureşti, Sector 4, activează două grupări infracţionale, al căror nucleu este reprezentat de doi  fraţi, care au ca principală preocupare comercializarea de ţigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetăţeni moldoveni şi deţinute cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Activităţile de comercializare a ţigărilor provenite din contrabandă sunt desfăşurate în două ”puncte de desfacere”, poziţionate strategic la extremităţile Pieţei Reşiţa.

Infractorii, ascunși în amanet

”Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieţei, acesta fiind sprijinit de alte persoane care în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra.

Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet

Şi la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potenţialii clienţi, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări”, au transmis autorităţile.

Se anunță prin stații de emisie-recepție

Potrivit anchetatorilor, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezenţă în zonă a organelor de poliţie.

Activitatea de comercializare a ţigaretelor se desfăşoară şi aici după un program strict, începând cu ora 08:00 şi până în jurul orei 19:00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienţi pe zi, iar preţul unui pachet de ţigarete este de aproximativ 10 lei.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi duse, în vederea audierii, 26 de persoane.

Citește și:

Percheziții în Cluj și Maramureș: 7 suspecți au fost reținuți pentru trafic de droguri

Percheziţii la un mare centru comercial de lângă București: Tranzacții fictive cu haine, cu prejudiciu de 3 milioane de euro