Patru ucraineni s-au rătăcit în Munții Maramureșului. Unul dintre ei a murit

Patru ucraineni s-au rătăcit în Munții Maramureșului. Unul dintre ei a murit

Patru ucraineni, trei bărbaţi şi o femeie, care au trecut frontiera prin Munţii Maramureşului, s-au rătăcit miercuri din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de accidentat.

După mai multe ore de căutări, cei patru au fost recuperați noaptea trecută și transportați la spital. Unul dintre ei a murit.

"Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la spitalul din Sighetu Marmaţiei.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30, am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.

În momentul preluării celor patru persoane de la o altitudine de 1.400 de metri, una dintre acestea se afla în şoc hipotermic.

De asemenea, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, a precizat că cetăţeanul ucrainean a fost descoperit în şoc hipotermic sever.

"S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin", a spus Dan Benga.

În zona unde se aflau cei patru ucraineni stratul de zăpadă era de aproximativ 80 de centimetri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇