Patronul Cancan a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare

Omul de afaceri Radu Budeanu a fost condamnat, miercuri, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul Hidroelectrica.

Asta după ce Tribunalul Bucureşti a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei pe care acesta l-a încheiat cu Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA cu inculpatul Radu Ioan Budeanu. Condamnă pe inculpatul Radu Ioan Budeanu la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă. Suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de încercare de 4 ani. Cu drept de apel", se arată în minuta deciziei.

ADVERTISING

Pe 27 iulie, DNA anunţa că afaceristul Radu Budeanu, care controlează un grup de presă din care face parte și Cancan, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzat că a intermediat o mită de 5 milioane dolari, primită de fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au dispus sesizarea Tribunalului Bucureşti, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Budeanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În prezenţa avocatului ales, Radu Budeanu a declarat expres că:

  • recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa,
  • acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală
  • este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia - 2 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇