Papa Francisc și-a anulat participarea la conferința ONU pentru climă, din cauza unor probleme de sănătate

Papa Francisc și-a anulat participarea la conferința ONU pentru climă, din cauza unor probleme de sănătate

Vaticanul a anunţat marţi că papa Francisc şi-a anulat, la recomandarea medicilor, călătoria la Dubai pentru conferinţa ONU privind clima, în condiţiile în care încă se recuperează după o gripă şi o inflamaţie pulmonară.

Este deja a doua oară când sănătatea fragilă a papei a forţat anularea unei călătorii în străinătate. În 2022, el a fost nevoit să-şi amâne deplasarea planificată în Congo şi Sudanul de Sud din cauza unei inflamaţii la genunchi, dar a reuşit să facă această călătorie la începutul acestui an, relatează Associated Press şi Reuters.

ADVERTISING

Duminică, papa Francisc a dezvăluit că suferă de o inflamaţie pulmonară, dar a spus că încă plănuieşte să meargă la Dubai pentru a se adresa conferinţei COP28 privind schimbările climatice.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat marţi că papa Francisc se recuperează în urma gripei şi a inflamaţiei tractului respirator, care l-au forţat să îşi anuleze audienţele de sâmbătă. Dar "medicii i-au cerut papei să nu facă deplasarea planificată pentru zilele următoare la Dubai. Papa Francisc a acceptat cererea medicilor cu mare regret şi, prin urmare, călătoria este anulată", a adăugat el.

ADVERTISING

Papa a primit tratament cu antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat Vaticanul luni, după ce sâmbătă o tomografie computerizată efectuată la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie în plămânii papei care îi provoca dificultăţi de respiraţie.

Papa Francisc, care va împlini 87 de ani luna viitoare, a suferit în tinereţe o operaţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân.

Vaticanul a anunţat luni că papa îşi va limita activităţile în această săptămână pentru a-şi reface forţele. Deplasarea la Dubai era prevăzută să dureze trei zile.

ADVERTISING

Papa s-a întâlnit marţi cu episcopii spanioli aflaţi în vizită la Vatican.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇