Papa Francisc a fost internat

Papa Francisc a fost internat

Papa Francisc are o infecție respiratorie și a fost internat. El va trebui să stea câteva zile în spitalul Gemelli din Roma, a anunțat Vaticanul.

Suveranul Pontif a avut dificultăți de respirație în ultimele zile, dar nu are Covid, se mai arată în comunicatul citat de BBC.

„Papa Francisc este emoționat de numeroasele mesaje primite și își exprimă recunoștința”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Anterior, Bruni a declarat că papa Francisc a mers la spital pentru un control de rutină programat.

ADVERTISING

Aceasta este cea mai aglomerată perioadă a anului pentru papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, cu multe evenimente și slujbe programate înainte de Paște.

În acest weekend este programată o Liturghie în Duminica Floriilor, iar săptămâna viitoare slujbe dedicate Săptămânii Mari și de Paște.

De asemenea, papa Francisc are programată o vizită în Ungaria la sfârșitul lunii aprilie.

Miercuri dimineață, el a participat la audiența generală săptămânală de la Vatican. Deși a părut a fi în stare bună de sănătate, s-a urcat cu greu în vehiculul său, relatează agenția de știri AFP.

ADVERTISING

Suveranul Pontif are o problemă la genunchi și folosește fie un baston, fie un scaun cu rotile în aparițiile sale publice.

De asemenea, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a trata o problemă la colon în 2021. În ianuarie, a spus că afecțiunea a revenit.

În ciuda problemelor sale de sănătate, papa Francisc a rămas activ și a efectuat mai multe călătorii în străinătate anul acesta. El a vizitat Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud în februarie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇