Pană de curent uriașă în regiunea balcanică. Sunt puternic afectate patru țări

Pană de curent uriașă în regiunea balcanică. Sunt puternic afectate patru țări

O pană uriașă de curent a afectat puternic mai multe țări din regiunea balcanică. Motivul nu este cunoscut, dar este posibil să aibă legătură cu temperaturile foarte ridicate sau cu un echipament defect din Muntenegru.

Incidentul s-a produs vineri. Zonele afectate de pana de curent se confruntă cu un val de căldură, cu temperaturi în jur de 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Albania și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, au suferit vineri o întrerupere majoră a energiei electrice, a anunțat distribuitorului CEDIS din Muntenegru, potrivit Reuters.

ADVERTISING

„Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internațională care a afectat mai multe țări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, a comunicat compania.

În numeroase orașe croate, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, relatează martorii.

ADVERTISING

Televiziunea albaneză Top Channel a declarat că mai multe orașe, inclusiv capitala Tirana, nu au curent electric.

Televiziunea a citat surse care spun că un echipament defect din Muntenegru ar fi provocat întreruperea curentului în întreaga regiune.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇