Pâine, sare și tăiere de panglică la săparea unei gropi în Arad (Foto & Video)

Pâine, sare și tăiere de panglică la săparea unei gropi în Arad (Foto & Video)

Autoritățile din județul Arad au inaugurat cu pâine și sare începerea săpăturilor pentru realizarea rețelei de canalizare în comuna Livada. Mai exact, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, au tăiat panglica înainte să fie săpată măcar prima groapă.

Autorităţile locale au refuzat banii europeni pentru lucrarea respectivă şi au obţinut fonduri de la buget prin Anghel Saligny.

”Într-o zi deosebită pentru comuna Livada, am avut onoarea să marcăm inaugurarea sistemului de canalizare, un moment de importanță vitală pentru comunitatea noastră. Domnul președinte Iustin Cionca și primarul nostru au tăiat panglica simbolică, marcând astfel începutul unei noi ere pentru locuitorii noștri.

ADVERTISING

Le mulțumim din inimă pentru prezența lor și pentru eforturile depuse în sprijinul dezvoltării comunei noastre. Suntem mândri să avem lideri dedicați și implicați în binele comunității noastre. Această realizare este un pas important spre un viitor mai bun și mai curat pentru Livada. Suntem bucuroși să împărtășim acest moment cu toți locuitorii noștri și să vedem cum progresăm împreună”, a transmis Primăria Livada pe pagina de Facebook.

Publicată de Primaria Livada pe Duminică, 3 septembrie 2023

Într-o zi deosebită pentru Comuna Livada, am avut onoarea să marcăm inaugurarea sistemului de canalizare, un moment de importanță vitală pentru comunitatea noastră. Domnul Președinte Iustin Cionca și primarul nostru au tăiat panglica simbolică, marcând astfel începutul unei noi ere pentru locuitorii noștri.Le mulțumim din inimă pentru prezența lor și pentru eforturile depuse în sprijinul dezvoltării comunei noastre. Suntem mândri să avem lideri dedicați și implicați în binele comunității noastre.Această realizare este un pas important spre un viitor mai bun și mai curat pentru Livada. Suntem bucuroși să împărtășim acest moment cu toți locuitorii noștri și să vedem cum progresăm împreună.#Livada #DezvoltareComunitară #Canalizare

Publicată de Primaria Livada pe Duminică, 3 septembrie 2023

Comuna Livada era înscrisă inițial într-un masterplan al CJ prin care urmează să fie introdusă canalizarea, cu fonduri europene, în mai multe localități din jurul Aradului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar primarul Iosif Bimbo a luat decizia să renunțe la participarea în acest proiect și implicit la fondurile europene, pentru a grăbi lucrurile, întrucât se estimează ca proiectul Consiliului Județean să fie implementat peste circa 4-5 ani, scrie Special Arad.

Pentru a face canalizarea pe cont propriu, Primăria Livada a împărțit proiectul în cinci tronsoane. Tăierea panglicii a marcat începerea execuției a trei dintre acestea: canalizarea de pe raza Sânleanului, alipirea cu partea de canalizare din cartierul arădean Grădiște (dinspre strada Vișinului) și doar o parte din Livada.

ADVERTISING

Costurile pentru un tronson vor fi asigurate din fonduri guvernamentale obținute de Primăria Livada prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (3 milioane euro) și cofinanțat de Consiliul Județean Arad, iar cheltuielile pentru celelalte două tronsoane ar urma să fie suportate din bugetul comunei Livada.

Întregul proiect ar urma să se ridice la aproximativ 6,6 milioane de euro.

Cel mai important proiect al comunei Livada, canalizarea, a început astăzi!Președintele Consiliului Județean Arad,...

Publicată de Consiliul Judetean Arad pe Luni, 4 septembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇