Patronii stației GPL de la Crevedia ar putea scăpa de arest

Patronii stației GPL de la Crevedia ar putea scăpa de arest

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, unde în luna august au avut loc explozii şi un incendiu, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50, ar putea fi plasaţi în arest la domiciliu, după ce Judecătoria Sectorului 5 a decis să nu prelungească măsura arestării preventive. Decizia nu este însă definitivă.

Judecătoria Sectorului 5 a decis, vineri, să respingă propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi să dispună măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Ionuţ-Daniel Doldurea, cercetat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, şi Cosmin-Ionuţ Stîngă, cercetat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

ADVERTISING

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru 30 de zile, din 5 noiembrie în 4 decembrie, inclusiv.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi vor trebui să respecte mai multe obligaţii.

Decizia instanţei poate fi contestată.

Procurorii au extins urmărirea penală în Dosarul Crevedia, patronii firmei fiind acuzaţi şi de neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. De asemenea, procurorii au propus prelungirea arestării preventive pentru cei doi administratori ai societăţii şi au anunţat că au audiat 27 de martori, majoritatea angajaţi ai firmei. Procurorii au afirmat că sunt, până în acest moment, 169 de persoane vătămate, 158 fiind deja audiate.

ADVERTISING

În urma incidentului, 6 persoane au murit, 55 au leziuni, 7 case au fost distruse total şi 82 parţial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇