OSCE spune că membri ai organizației au fost reținuți în Donețk și Lugansk

OSCE spune că membri ai organizației au fost reținuți în Donețk și Lugansk

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a declarat că depune eforturi pentru a asigura eliberarea unui număr de membri ai Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) care au fost reținuți în estul Ucrainei.

„OSCE este extrem de îngrijorată de faptul că un număr de membri ai misiunii naționale SMM au fost privați de libertate în Donețk și Lugansk.

OSCE utilizează toate canalele disponibile pentru a facilita eliberarea personalului său", a declarat organizația, ca răspuns la o întrebare, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii în acest moment.

ADVERTISING

Separatiștii susținuți de Moscova controlează de aproape opt ani regiunile sud-estice ucrainene Donețk și Lugansk, cunoscute în mod colectiv sub numele de Donbas.

OSCE este cea mai mare organizație interguvernamentală regională orientată spre securitate din lume, cu statut de observator în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Mandatul său include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei și alegeri libere și corecte.

Ziua 59 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇