Oraşul Cernihiv a rămas fără apă, încălzire şi curent electric - săptămâna următoare se anunță ger și ninsoare

Oraşul Cernihiv a rămas fără apă, încălzire şi curent electric - săptămâna următoare se anunță ger și ninsoare

Distrugerile provocate de atacuri au lăsat populaţia din Cernihiv fără apă, încălzire sau electricitate, în timp ce trupele ruse continuă să înconjoare oraşul din nordul Ucrainei, transmite duminică dpa. Asta în condițiile în care prognoza meteo arată că săptămâna următoare, în weekend, vor fi temperaturi cu mult sub zero grade și ninsori.

Aprovizionarea cu gaze era încă parţial funcţională, potrivit informaţiilor furnizate duminică de administraţia regională.

Infrastructura oraşului a fost distrusă de "luptele active", dar sunt în curs eforturi de a repara pagubele, a scris pe Telegram şeful administraţiei, Viaceslav Ciaus.

ADVERTISING

De mai multe zile, trupele ruse au înconjurat oraşul Cernihiv. Un drum cheie din acest oraş, situat în apropierea graniţelor cu Rusia şi Belarus, duce la Kiev.

Primarul Vladislav Atrojenko a spus sâmbătă că oraşul a fost "complet devastat" de trupele ruse şi că peste 200 de civili au fost ucişi în ultimele săptămâni şi că mai mult de jumătate din cei 285.000 de locuitori ai oraşului l-au părăsit.

Luptele continuă la Rubijne, Severodoneţk şi Mariupol în regiunea de sud-est a Ucrainei. Statul Major a mai spus că Garda Naţională Rusă încearcă să înăbuşe rezistenţa populară în zonele ocupate din sud.

ADVERTISING

În regiunea Rivne din vestul Ucrainei, un depozit de petrol a fost distrus sâmbătă de rachete ruseşti, potrivit unor surse ucrainene, iar distrugerile din oraşul Dubno sunt ample, a anunţat duminică administraţia regională.

Forţele armate ruse au distrus un mare depozit de combustibil situat în apropierea oraşului Liov din vestul ţării, potrivit informaţiilor furnizate de Moscova. Un depozit de combustibil a fost lovit, a confirmat primarul Andrii Sadovîi. El a menţionat cinci victime, fără a oferi alte detalii. Nicio infrastructură civilă nu a fost afectată. Potrivit Apărării civile ucrainene, incendiul de la depozitul de combustibil a putut fi stins abia după 14 ore, duminică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇