Un neamț de 32 de ani a murit după ce a fost lovit de trăsnet pe Vârful Tarniţa

Un neamț de 32 de ani a murit după ce a fost lovit de trăsnet pe Vârful Tarniţa

Mai mulți turiști români și străini au rămas luni blocați în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei, iar unul dintre ei a fost lovit de trăsnet.

A fost alertat şi elicopterul SMURD de la Mureş.

Este vorba despre un grup de 17 persoane, a precizat șeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu.

”Dacă iniţial credeam că este vorba de 14 persoane, între timp am aflat că este vorba despre 17 persoane, turişti români şi străini care au rămas blocaţi pe munte, din cauza schimbării bruşte a vremii.

A plouat foarte - foarte tare. Momentan suntem în deplasare spre locul unde se află persoanele blocate, împreună cu noi au plecat şi colegii de la Borşa”, a declarat Mircea Baciu, luni seara,.

ADVERTISING

UPDATE: Un bărbat în vârstă de 32 de ani, cetăţean german, a fost găsit mort, au informat, ulterior, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

”Echipajele de intervenţie au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetăţean german, fără semnale vitale.

Din datele pe care le avem, ar fi fost lovit de un trăsnet.

Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical şi sunt în afara oricărui pericol. Toţi turiştii au rămas peste noapte în zonă", au transmis reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud.

ADVERTISING

Citește și:

Un tânăr de 34 de ani din București a fost găsit mort în Munţii Făgăraş

Turist accidentat în munți, după ce s-a speriat de urs


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇