Odată cu protestul de la Finanțe, polițiști și pompieri din toată țara nu și-au primit salariile la timp. Boloș susține că nu greva e problema

Odată cu protestul de la Finanțe, polițiști și pompieri din toată țara nu și-au primit salariile la timp. Boloș susține că nu greva e problema

Vineri era zi de salariu în MAI, însă unii polițişti, pompieri şi jandarmi nu și-au primit salariile, aşa cum trebuia.

Sindicatul polițiștilor Europol susţine că de vină ar fi protestele angajaților din Finanțe, însă ministrul Marcel Boloș spune că sistemul informatic ar fi avut o hibă fix acum.

Marcel Bolos a explicat însă că este vorba despre o eroare a sistemului informatic care gestionează bazele de date, iar acest sistem are chiar și de trei ori pe săptămâna astfel de erori.  Acesta ar fi motivul pentru care salariile angajaților MAI nu au ajuns în conturi.

ADVERTISING

"Avem o situație critică la IPJ Ilfov, în sensul în care niciunul din cei aproximativ 900 de polițiști nu și-au primit deloc salariile, cu încălcarea ordinului ministrului Finanțelor care preciza în mod expres că plata salariilor se realizează în acestă săptămână, având în vedere minivacanța și am avut în mai multe județe situații unde statele de plată și ordinele de plată au fost operate de către Trezorerie foarte târziu seara, în jurul orelor 20:00 - 22:00 au fost informațiile primite de la colegii din țară cu privire la momentul în care le-au intrat salariile", a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, citat de TVR.

Însă Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, pune incidentul pe seama tehnologiei: "Odată cu greva a venit și acest incident pe sistemul informatic, care se întâmplă poate și de trei ori pe săptămână. Cade sistemul informatic, dă eroare, se blochează. Astăzi lucrăm să le remediem și luni vor avea banii pe card".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ieri au avut loc proteste la direcţiile financiare din Bucureşti, Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Teleorman, Alba, Călăraşi, Vaslui, Argeş, Maramureş, Târgovişte, Tulcea, Vâlcea, Arad, Giurgiu şi Gorj.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇