O universitate din SUA a dat afară 238 de studenți pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

O universitate din SUA a dat afară 238 de studenți pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Universitatea din Virginia a dat afară 238 de studenți care trebuiau să înceapă cursurile vinerea aceasta pentru că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Universitatea a impus vaccinarea obligatorie pentru ”toți studenții care trăiesc, învață sau lucrează în cadrul universității”.

Doar 48 dintre studenții respinși se și înscriseseră la cursuri, ceilalți probabil renunțând singuri din cauza regulilor anti-COVID, informează CNN. Un purtător de cuvânt al universității a precizat că cei 48 au o săptămână la dispoziție să se conformeze.

ADVERTISING

În jur de 96,6% din studenții Universității din Virginia sunt vaccinați. 1,3% spun că nu o pot face din ”motive religioase”.

”Dacă ești nevaccinat, tebuie să porți mască în permanență, atât în interior, cât și în exterior, oricând ești pe lângă alți oameni. Orice persoană nevaccinată care are o derogare trebuie să fie testată cel puțin o dată pe săptămână”, explică purtătorul de cuvânt al universității.

Universitatea a dat numeroase mesaje și emailuri către studenți între 20 mai și 1 iulie pentru a-i anunța de regulile privind vaccinarea, chiar a sunat și părinții pentru a-i avertiza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Cifrele arată că studenții noștri s-au conformat și putem avea semestrul în condiții normale, față în față”.

Citește și despre alte țări din lume unde e impusă vaccinarea obligatorie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇