O telecabină cu copii a rămas blocată deasupra unui hău de 300 de metri. UPDATE Operațiune de salvare dificilă de peste 12 ore (Video)

O telecabină cu copii a rămas blocată deasupra unui hău de 300 de metri. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Operațiune de salvare dificilă de peste 12 ore (Video)

Opt persoane, printre care șase copii, au rămas blocate într-o telecabină deasupra unei văi din nord vestul Pakistanului. Acțiunea de salvare a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de 12 ore, dar în cele din urmă toată lumea a fost adusă în siguranță la sol.

Copiii, cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, se îndreptau spre școală când unul dintre cabluri s-a rupt, iar telecabina a rămas blocată la 274 m deasupra solului, au spus oficialii, citați de BBC.

Cei opt pasageri au rămas blocați la ora locală 07:00 dimineaţa (05:00, ora României), iar premierul interimar al Pakistanului a ordonat salvatorilor să îi scoată pe oameni cât mai repede din telecabină și mai multe elicoptere militare au fost trimise la fața locului.

ADVERTISING

Însă abia după 10 ore salvatorii au reușit să extragă primii doi copii. Operațiunea de salvare a fost foarte complicată din cauza vântului puternic, dar și a curenților de aer provocați de elicoptere care riscau să destabilizeze și mai mult telecabina.

„Telecabina este blocată într-un loc în care este aproape imposibil să îi ajuți pe cei blocați fără un elicopter”, a declarat pentru AFP Zulfiqar Khan, un oficial al serviciului de salvare din Pakistan.

Iar după lăsarea întunericului elicopterele au trebuit să fie retrase, iar restul elevilor au fost salvați cu ajutorul experților, pe tiroliană. În imagini se poate vedea cum ultima persoană este adusă cu succes la sol, după o operațiune de peste 12 ore.

Pe parcursul zilei au existat mai multe momente de panică. Unui băiat de 16 ani, cu probleme cardiace, i s-a făcut rău și a fost inconștient.

ADVERTISING

„Pentru numele lui Dumnezeu, ajutați-ne”, a spus Gulfraz, un bărbat blocat în telecabină, la postul de televiziune pakistanez Geo News.

Un profesor a declarat pentru Dawn.com că aproximativ 150 de persoane fac zilnic călătoria periculoasă până la școală cu telecabina din cauza lipsei altor mijloace de transport în zonă.

Eforturile de salvare au fost urmărite cu sufletul la gură de toată ţara, pakistanezii înghesuindu-se în jurul televizoarelor, în timp ce presa locală a prezentat imagini cu un salvator atârnând de cablul unui elicopter în apropierea telecabinei, în care se vedeau înghesuiţi copiii, unul lângă celălalt.

ADVERTISING

La faţa locului, mulţimi de săteni s-au adunat pe versantul vertiginos al dealului, urmărind cu nerăbdare operaţiunea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇