O şefă din Ministerul Agriculturii a recunoscut că a luat şpagă lunar, timp de aproape trei ani

O şefă din Ministerul Agriculturii a recunoscut că a luat şpagă lunar, timp de aproape trei ani

O şefă din Ministerul Agriculturii a acceptat o condamnare cu suspendare, după ce a recunoscut că a luat şpagă, lunar, timp de aproape 3 ani.

Livia Ciobanu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii, a încheiat în acest sens un acord cu procurorii.

DNA Timişoara a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru un acord de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat cu Livia Ciobanu, care a admis că a luat mită de 36 de ori.

Potrivit DNA, lucrurile s-au întâmplat în perioada mai 2018 – februarie 2021, când Livia Ciobanu ar fi primit de la o persoană cu funcţie de conducere la nivelul unei Direcţii judeţene pentru agricultură (care e martor în dosar) suma totală de 52.000 de lei şi un laptop.

ADVERTISING

Banii ar fi fost primiţi pentru avizarea alocării unor fonduri de care respectiva direcţie judeţeană avea nevoie pentru cumpărarea de autovehicule noi, staţii de lucru de birou, staţii de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile şi servicii de voce şi date şi alte obiecte de birotică.

Suma totală de 52.000 lei ar fi fost primită direct şi prin intermediari, banii fiind daţi în numerar şi viraţi într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum şi prin mandat poştal online (între 1.500 şi 3.000 de lei/lunar).

Livia Ciobanu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare: 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

ADVERTISING

În plus, i se vor interzice timp de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare:

  • dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice
  • dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇