O școală s-a prăbușit în Belgia: Un român a murit și alții sunt căutați sub dărâmături

O școală s-a prăbușit în Belgia: Un român a murit și alții sunt căutați sub dărâmături

Un român a murit după ce clădirea la care lucra în Antwerp, Belgia, s-a prăbușit. În această dimineață pompierii au mai descoperit și alte două trupuri neînsuflețite și caută alte patru persoane, români și portughezi, cu sprijinul câinilor de căutare și salvare.

Școala care s-a prăbușit în cartierul Nieuw Zuid se afla încă în construcție, așadar copiii nu se aflau încă în clase, scrie The Brussels Times.

Clădirea se afla în vecinătatea palatului de justiție din Antwerp și urma să fie deschisă la 1 septembrie, tocmai de aceea muncitorii au lucrat intens la finalizarea construcției în ultima perioadă. Însă ieri după-amiază, o bucată din peretele clădirii s-a desprins brusc, luând după ea schelele care înconjurau construcția.

Cauza prăbușirii nu este cunoscută încă.

ADVERTISING

Pompierii au intervenit imediat și au scos de sub dărâmături zece oameni. Nouă au fost spitalizați, dintre care opt cu răni grave. O persoană a suferit răni minore.

Problema cu care se confruntă salvatorii acum este că nu-i pot căuta pe cei dați dispăruți din cauza condiției instabile a clădirii, care se degradează pe măsură ce salvatorii încearcă să avanseze în interior.

Locuitorii au fost sfătuiți să evite zona iar vecinilor li s-a cerut să țină ușile și geamurile închise din cauza norilor de praf ridicați de vântul puternic care bate azi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇