O mină marină a apărut pe plajă la Sfântul Gheorghe. A fost dezamorsată (Video)

O mină marină a apărut pe plajă la Sfântul Gheorghe. A fost dezamorsată (Video)

O mină marină a fost descoperită pe plaja de la Sfântul Gheorghe de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

„Scafandri şi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice, au observat un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localităţii Sfântul Gheorghe”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Mina era în derivă uşoară, la ţărm.

"Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au instituit o zonă de siguranţă, şi asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autorităţile naţionale cu atribuţii in domeniu”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

UPDATE 2: Forţele Navale au anunţat că mina găsită pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost distrusă. Aceasta este de tip YAM, la fel ca şi celelalte găsite în ultimele luni.

De la începutul războiului din Ucraina, aceasta este cea de-a cincea mină care ajunge pe apele teritoriale româneşti sau pe ţărmul Mării Negre. În total, au fost neutralizate 53 de astfel de mine. Cele mai multe au fost neutralizate de Ucraina – 40, România – 5 şi Bulgaria şi Turcia câte 4.

UPDATE Au fost chemaţi geniştii Forţelor Navale pentru neutralizare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Militarii din Forţele Navale Române execută, joi, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eşuat pe plaja din Sfântu Gheorghe”, au transmis Forţele Navale.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenţia să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇