O maternitate din New York se închide, după ce angajații și-au dat demisia pentru că nu vor să se vaccineze

O maternitate din New York se închide, după ce angajații și-au dat demisia pentru că nu vor să se vaccineze

O maternitate din New York pune „pe pauză” nașterile din cauza numărului mare de medici și asistente care și-au dat demisia după ce autoritățile au impus vaccinarea tuturor angajaților din sistem.

Lewis County General Hospital din Lowville nu va mai primi mame care să nască în această unitate medicală după 24 septembrie, a declarat Gerald Cayer, directorul executiv al spitalului, citat de CNN.

”Nu mai putem asigura personalul necesar pentru nașteri după 24 septembrie. Numărul demisiilor primite ne lasă fără altă opțiune, așadar, vom opri internările pentru nașteri la Lewis County General Hospital. Speranța mea este că Departamentul de Sănătate ne va ajuta în sensul în care această închidere a maternității să fie doar temporară, nu permanentă”, a completat Gerald Cayer.

ADVERTISING

Încă de la anunțul făcut de fostul guvernator al New York-ului, Andrew Cuomo, că angajații spitalului trebuie să aibă cel puțin o doză de vaccin până la data de 27 septembrie, 30 de angajați, dintre care șase din maternitatea unității, și-au dat demisia.

Per total, în lanțul de clinici Lewis County Health System, 165 de angajați au rămas nevaccinați până la acest moment.

”Rata noastră de vaccinare este acum de 73%: 464 de persoane din spitalele noastre sunt vaccinate acum. 165 nu s-au vaccinat încă și nu știm dacă se vor vaccina sau nu”, a mai spus Cayer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Cei 165 de angajați mai au la dispoziție două săptămâni să se vaccineze cu prima doză. În același timp, trebuie să dezvoltăm planuri de contingență pentru serviciile aflate la risc (să rămână fără personal - n.red.). Nu putem aștepta până în ultimul moment. Nu avem la dispoziție prea mult timp”, a explicat directorul.

Potrivit acestuia, mai sunt și alte subunități medicale ”la risc”, judecând după numărul de angajați nevaccinați.

Planul de rezervă include, printre altele, transferul asistentelor aflate în rol administrativ înapoi pe funcții de bază în spital.

ADVERTISING

Întrebat în ce condiții ar putea, totuși, să păstreze maternitatea funcțională, directorul a spus că singura șansă ar fi ca tot mai mulți dintre angajații nevaccinați să se vaccineze, să plece tot mai puțini și, poate, dintre cei care și-au dat deja demisia, unii să se răzgândească.

Cei care și-au dat demisia din cauza statutului de nevaccinat pierd și ajutorul de șomaj, a ținut directorul să sublinieze.

Spitalul caută acum să recruteze personal vaccinat, cu scopul de a avea o forță de muncă sănătoasă care să nu fie vector de transmisie a bolii nici în unitate, nici în afara ei.

În acest moment, instituția are cea mai mare rată de pozitivare din ultimele 14 zile din New York pentru a treia zi la rând. Cinci angajați sunt în carantină, cinci în izolare și patru spitalizați cu Covid, care sunt atât de bolnavi încât nu pot avea grijă de alți pacienți.

Departamentul de Sănătate al New York-ului a emis un ordin pe 16 august prin care a cerut vaccinarea angajaților din domeniul sănătății până la data de 27 septembrie, fără opțiunea testării.

Joia trecută, Joe Biden a anunțat că va cere celor 17 milioane de angajați de la unitățile finanțate de Medicare și Medicaid să fie complet vaccinați. Cerința a fost extinsă și la nivelul spitalelor, centrelor de îngrijire și de dializă din întreaga țară.

O.D.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇