La New York te vaccinezi la metrou și primești călătorii gratuite (Video)

La New York te vaccinezi la metrou și primești călătorii gratuite (Video)
Foto: Captură video

New York a făcut apel la unul dintre simbolurile acestei metropole, reţeaua de metrou, pentru a-i încuraja pe cetăţeni şi pe turişti să se vaccineze anti-COVID-19, oferindu-le doza unică de Johnson &Johnson în schimbul unor călătorii gratuite, relatează EFE.

Pop-Up COVID Vaccine Sites Open At NYC Transit Hubs

În Manhattan, în emblematica Grand Central Station, care a început din nou să freamăte de călători, s-au format miercuri cozi lungi de aşteptare pentru a primi vaccinul.

Este vorba de un program pilot de vaccinare care va fi disponibil până duminică, fără nevoie de programare, în opt puncte ale zonei metropolitane, prin care autorităţile speră să atragă cât mai mulţi călători să se vaccineze.

Autoritatea de gestionare a reţelei de metrou (MTA) a anunţat miercuri că iniţiativa ar putea fi extinsă dacă va fi bine primită de public.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni programul pentru a spori numărul persoanelor vaccinate, după o încetinire a ritmului în întreaga ţară.

ADVERTISING

El a anunţat totodată că vor fi create cinci puncte de vaccinare în sistemul de transport al autobuzelor şi trenurilor din nordul statului, în localităţi ca Buffalo sau Niagara Falls.

"Cei care au avut chef să se vaccineze au venit primii, apoi ritmul a scăzut, iar acum cifrele sunt mai mici", a spus Andrew Cuomo, care a precizat că a scăzut şi numărul contagierilor odată cu vaccinarea în masă.

În statul New York, jumătate din populaţia adultă, aproximativ 7,8 milioane de persoane au completat programul de vaccinare, în timp ce alte 9,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇