O mașină a fost găurită de la capotă până la rezervor. Să fie de vină un meteorit? (Foto)

O mașină a fost găurită de la capotă până la rezervor. Să fie de vină un meteorit? (Foto)

Un meteorit ar fi căzut pe o maşină la Strasbourg. Autoritățile au găsit o gaură cu diametrul de 50 de centimetri în capotă.

Pompieri au fost chemaţi luni dimineaţa să intervină la o ”degajare de fum dintr-o maşină” staţionată într-un cartier de la periferia oraşului, relatează AFP.

”Bănuim că este vorba despre căderea unui corp stelar”, scrie Serviciul Departamental de Incendiu şi Salvare (SDIS) din Bas-Rhin în procesul-verbal al intervenţiei, publicat luni la prânz.

”La sosirea noastră, am constatat un impact relativ important, cu un diametru de aproximativ 50 de centimetri, care a trecut prin capota, caroseria şi rezervorul vehiculului”, a declarat căpitanul pompierilor, Matthieu Colobert.

ADVERTISING

O verificare a determinat că nu exista semne de radioactivitate.

”N-am găsit niciun obiect. Fie obiectul este atât de mic încât nu l-am putut găsi, fie impactul a fost atât de puternic încât obiectul s-a dezintegrat şi transformat în praf”, spune şeful de pompieri.

”Avem, cu toate astea, o bănuială cu privire la o piatră” de aproximativ doi centimetri găsită la faţa locului, a mai declarat el.

Această piatră a fost predată Poliţiei în vederea unor analize complementare. ”Este un obiect de mărimea unei alune care arată ca lemnul ars foarte uşor”, declară un purtător de cuvânt al Poliţiei.

ADVERTISING

Obiectul respectiv urmează să fie trimis la Paris, unui serviciu al poliţiei criminalistice. ”A venit un obiect din spaţiu? asta e întrebarea”, a declarat poliţistul.

”Chiar şi o bilă aruncată cu mare viteză, aflată în cădere, poate face pagube. Dar rămâne încă de dovedit că este un obiect care provine din spaţiu”, a adăugat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇