O furtună de praf a provocat un accident cu 43 de vehicule, pe o autostradă din Ungaria. Sunt și români printre victime (Foto)

O furtună de praf a provocat un accident cu 43 de vehicule, pe o autostradă din Ungaria. Sunt și români printre victime (Foto)

36 de persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit, iar unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, care leagă Budapesta de Austria.

MAE anunţă că sunt şi români printre victime (detalii mai jos).

Accidentul a avut loc la kilometrul 26 al autostrăzii M1, în apropiere de localitatea Herceghalom, care se află în zona metropolitană a capitalei maghiare.

Evenimentul a fost provocat de o furtună de praf care a redus foarte mult vizibilitatea pe șosea.

În coliziunea în lanţ au fost implicate 43 de vehicule - 32 de autoturisme, cinci camionete şi şase camioane, relatează hirado.hu

image-20
Foto: Police.hu

36 de persoane au fost rănite, dintre care una a suferit leziuni care îi pun viaţa în pericol, iar 13 au răni grave.

ADVERTISING

Pompierii, poliţia şi ambulanţele au fost trimise la faţa locului în număr mare, de asemenea mai multe elicoptere.

Dintre cele 43 de vehicule, 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina şoferului unui camion au fost complet cuprinse de flăcări.

image-21
Foto: Police.hu

Polițiștii au închis autostrada M1 în ambele sensuri.

Precizările MAE despre românii implicaţi în accident

MAE anunţă că în accident au fost implicaţi şi trei români, dintre care unul a fost grav rănit.

”Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule”, transmite MAE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, precizează MAE.

ADVERTISING

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la: 0036-1-384 76 89.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇