O fetiță de 4 ani și bunica acesteia au murit în aceeași zi, în Călărași, după o masă în familie

O fetiță de 4 ani și bunica acesteia au murit în aceeași zi, în Călărași, după o masă în familie

O fetiţă de patru ani şi bunica acesteia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Spanţov, judeţul Călăraşi, au murit, în aceeaşi zi, în spitale diferite.

Fetiţei i s-a făcut rău acasă, primele simptome fiind ale unei toxiinfecţii. Când echipajul medical a ajuns la ea, copila se afla în stop cardio-respirator, ea neputând fi resuscitată. A fost dusă la Spitalul Judeţean din Călăraşi, unde a fost declarat decesul.

Bunica ei, cunoscută cu afecţiuni cardiace, a fost dusă la Spitalul din Olteniţa. Acolo a aflat de moartea nepoatei sale şi a făcut, cel mai probabil, infarct. Femeia suferise anterior un infarct, era în tratament pentru fibrilaţie şi avea montat un stent. Medicii nu au mai putut-o salva.

ADVERTISING

”În cursul zilei de 29.04.2024, s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi, în jurul prânzului, bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică”, a transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, la masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă de porc, mici, cârnaţi de porc, coaste de porc, gogoşi).

ADVERTISING

”Greţuri şi vărsături au avut doar feţiţa de 4 ani şi bunica acesteia. Tabloul clinic al fetiţei poate fi asociat eventual cu o intoxicaţie alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecţiuni preexistente: infarct miocardic, fibrilaţie atrială), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veştii că fetiţa a decedat şi nu a putut fi resuscitată.

Serviciul de Medicină Legală va efectua necropsia ambelor persoane şi vor fi prelevate probe, inclusiv toxicologice, în vederea stabilirii cauzei / cauzelor de deces”, au precizat reprezentanţii ministerului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇