O femeie înarmată care mergea pe stradă a reușit să împiedice un nou masacru în SUA

O femeie înarmată care mergea pe stradă a reușit să împiedice un nou masacru în SUA

Un potențial atac armat în masă în SUA a fost oprit de o femeie. Ea a scos arma și a împușcat mortal un bărbat care a deschis focul cu o pușcă semiautomată asupra mulțimii, potrivit poliției, citată de BBC.

Bărbatul țintea un grup de 30-40 de persoane din Charleston, Virginia de Vest.

Suspectul trecuse cu mașina prin zonă mai devreme, miercuri seară, când a fost avertizat să încetinească pentru că se jucau copii.

El s-a întors înarmat cu o pușcă de tip AR-15 și a deschis focul din vehiculul său asupra petrecerii din fața complexului de apartamente din oraș.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al poliției, Tony Hazelett, a declarat că reacția rapidă a femeii a salvat vieți.

Hazelett a declarat într-o conferință de presă că femeia care a ripostat nu avea antecedente în domeniul aplicării legii. Ea nu a fost identificată. "Este doar un membru al comunității care își purta arma în mod legal", a spus el.

Femeia a rămas la locul faptei după schimbul de focuri și cooperează cu anchetatorii. Poliția a anunțat că nu vor fi depuse acuzații împotriva ei.

Dennis Butler, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale extinse, a fost găsit mort la fața locului din cauza multiplelor răni prin împușcare, potrivit poliției.

ADVERTISING

Hazelett a declarat că nu este încă clar cum a obținut Butler arma - pe care nu avea voie să o poarte în mod legal, fiind un infractor condamnat.

Evenmentul s-a produs pe fondul unei dezbateri naționale privind armele de foc după un atac armat într-o școală din Texas. Un adolescent înarmat a ucis 21 de persoane într-o școală primară din Texas cu o pușcă semiautomată AR-15 care fusese cumpărată legal.

Atacul, cel mai grav atac armat din ultimul deceniu, a reaprins dezbaterea privind proprietatea privată asupra armelor de foc, care este consacrată în Constituția SUA.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇