O femeie înarmată care mergea pe stradă a reușit să împiedice un nou masacru în SUA

O femeie înarmată care mergea pe stradă a reușit să împiedice un nou masacru în SUA

Un potențial atac armat în masă în SUA a fost oprit de o femeie. Ea a scos arma și a împușcat mortal un bărbat care a deschis focul cu o pușcă semiautomată asupra mulțimii, potrivit poliției, citată de BBC.

Bărbatul țintea un grup de 30-40 de persoane din Charleston, Virginia de Vest.

Suspectul trecuse cu mașina prin zonă mai devreme, miercuri seară, când a fost avertizat să încetinească pentru că se jucau copii.

El s-a întors înarmat cu o pușcă de tip AR-15 și a deschis focul din vehiculul său asupra petrecerii din fața complexului de apartamente din oraș.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Tony Hazelett, a declarat că reacția rapidă a femeii a salvat vieți.

Hazelett a declarat într-o conferință de presă că femeia care a ripostat nu avea antecedente în domeniul aplicării legii. Ea nu a fost identificată. "Este doar un membru al comunității care își purta arma în mod legal", a spus el.

Femeia a rămas la locul faptei după schimbul de focuri și cooperează cu anchetatorii. Poliția a anunțat că nu vor fi depuse acuzații împotriva ei.

Dennis Butler, în vârstă de 37 de ani, cu antecedente penale extinse, a fost găsit mort la fața locului din cauza multiplelor răni prin împușcare, potrivit poliției.

Hazelett a declarat că nu este încă clar cum a obținut Butler arma - pe care nu avea voie să o poarte în mod legal, fiind un infractor condamnat.

Evenmentul s-a produs pe fondul unei dezbateri naționale privind armele de foc după un atac armat într-o școală din Texas. Un adolescent înarmat a ucis 21 de persoane într-o școală primară din Texas cu o pușcă semiautomată AR-15 care fusese cumpărată legal.

Atacul, cel mai grav atac armat din ultimul deceniu, a reaprins dezbaterea privind proprietatea privată asupra armelor de foc, care este consacrată în Constituția SUA.