O femeie a fost reținută de DIICOT pentru promovarea terorismului în România

O femeie a fost reținută de DIICOT pentru promovarea terorismului în România

DIICOT a anunţat că a reţinut pentru 24 de ore o persoană, aflată într-o fază avansată a procesului de auto-radicalizare, care a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu.

Persoana respectivă este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ambele infracţiuni au fost comise în stare de recidivă (atrasă de o condamnare pentru acelaşi gen de fapte).

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că persoana în cauză este o femeie care a fost deja condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru aceleaşi fapte.

Miercuri, procurorii au efectuat o percheziţie la locuinţa femeii, fiind identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Joi, ea va fi dusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇