O dronă cu explozibili a fost găsită în Bulgaria, la 30 de km de Vama Veche. UPDATE Armata a aruncat-o în aer (Foto & Video)

O dronă cu explozibili a fost găsită în Bulgaria, la 30 de km de Vama Veche. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Armata a aruncat-o în aer (Foto & Video)

O dronă de origine necunoscută, care avea un dispozitiv exploziv activ, a fost găsită noaptea trecută pe coasta Mării Negre, în satul Tiulenovo. Localitatea se află la circa 30 de km sud de Vama Veche.

Drona a fost găsită întâmplător de un cetățean și nu este clar cum a ajuns pe mal, dar autoritățile sunt sigure că are legătură cu războiul din Ucraina, scrie Euronews Bulgaria.

O echipă specializată formată din 5 geniști de la Forțele Navale bulgare a ajuns de la Varna pentru a prelua obiectul găsit la Tiulenovo, iar poliţia bulgară a blocat și accesul în zona de andocare a bărcilor din Tiulenovo.

ADVERTISING

Obiectul nu a putut fi însă transportat, pentru că exista riscul de explozie, astfel că a fost detonat la fața locului.

„Verificările au arătat că este vorba de un obuz de mortier de 82 de milimetri ataşat la resturi de dronă. Din cauza stării proaste în care se afla, s-a considerat că muniţia nu poate fi transportată. Putem presupune cu siguranţă că această dronă este legată de conflictul din Ucraina. Acest război aduce inevitabil riscuri în continuă creştere pentru securitatea noastră”, a declarat presei ministrul apărării, Todor Tagarev.

ADVERTISING

Dimitar Stavrev, de la revista de aeronautică „Club Krile”, a menţionat că este vorba de „o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare”, a consemnat Novinite.

Potrivit acestuia, se poate presupune că este una dintre dronele folosite de forţele armate ucrainene pentru a ataca peninsula Crimeea.

Bărbatul care a găsit drona a postat imagini pe rețelele de socializare.

Тюленово не е центъра на света , но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг ... нещата стават по други ....

Publicată de Radoslav Rusev pe Duminică, 17 septembrie 2023
Дрон падна в скалите край Тюленово

Duminică seara, locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit mesaje RO-Alert, cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

ADVERTISING

Ulterior, localnicii au filmat și au postat pe rețelele de socializare un atac cu drone și bombardamente care aveau loc pe malul ucrainean.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇