O contabilă MAE și-a plătit iubitul cu banii Guvernului timp de 12 ani. Bărbatul nu lucra la minister, dar încasa mai mult ca ministrul

O contabilă MAE și-a plătit iubitul cu banii Guvernului timp de 12 ani. Bărbatul nu lucra la minister, dar încasa mai mult ca ministrul

O contabilă de la Ministerul de Externe le-ar fi virat iubitului și fiului acestuia salarii lună de lună, timp de 12 ani, din banii MAE.

Cei doi ar fi încasat în fiecare lună între 10.000 și 15.000 lei, iar în cei 12 ani suma totală se ridică la peste patru milioane de lei.

Contabila și-ar fi virat şi singură în contul personal peste 1,5 milioane de lei, dar nu e clar dacă toți banii i s-ar fi cuvenit.

Parchetul Militar a intrat pe fir după ce chiar beneficiarii sumelor, doi militari, au denunțat posibila fraudă acum câteva luni, când s-a rupt relaţia de iubire. Dosarul anchetează o delapidare cu consecințe deosebit de grave.

ADVERTISING

Surse judiciare susţin pentru ProTV că, după ce totul a ieşit la iveală, contabila și-ar fi dat demisia de la MAE şi a dispărut fără urmă.

Ea era angajată la Direcţia de Salarizare a Ministerului Afacerilor Externe şi din 2012 ar fi transferat diverse sume de bani cu titlu de salariu în conturile unui fost subofițer de armată din Argeș, cu care a avut o relație mai bine de 10 ani. Dar și în contul fiului acestuia, tot angajat al MApN.

În unele luni, primea mai mulți bani decât ministrul de Externe.

ADVERTISING

„A început să îmi trimită undeva la zece mii de lei media, 10 mii, 15 mii de lei, din care eu îmi opream suma de 3.000 de lei pentru mine să îi cheltui, cum ar veni să am un al doilea venit”, a declarat sgp. Alin Bucșă, care este denunțătorul în acest caz.

"Am văzut în extrasul de cont. Scria salariu Ministerul Afacerilor Externe. Tot timpul mi-a spus că îți virez din conturile personale, din contul tatălui meu, în urmă decesului mi-au rămas banii. Eu nu am semnat contract cu ministerul”, spune şi plt. adj (r) Nicolae Bucșă, al doilea denunțător.

ADVERTISING

LA MAE nu s-a ştiut nimic despre fraudă, până când bărbaţii au dat totul în vileag.

MAE a transmis că, în prezent, „există o cercetare în curs”, în acest caz.

„Vă comunicăm că există o cercetare în curs, derulată de organele abilitate, demarată la sesizarea MAE”, a mai transmis ministerul, citat de Antena3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇