O ambarcațiune cu 47 de migranți la bord a fost detectată lângă Vama Veche. Copii și femei, în stare precară

O ambarcațiune cu 47 de migranți la bord a fost detectată lângă Vama Veche. Copii și femei, în stare precară

O ambarcaţiune cu 47 de migranţi la bord a fost detectată, vineri, în Marea Neagră şi s-a declanşat operaţiunea de salvare. Nava va fi escortată la Constanţa.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, pe direcţia localităţii Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanţă de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane”, anunţă Garda de Coastă.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că nava era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord.

”Ambarcaţiunea va fi condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor. Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenţionau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇