O alpinistă româncă a murit pe vârful Aconcagua

O alpinistă româncă a murit pe vârful Aconcagua

O alpinistă româncă în vârstă de 56 de ani a murit, joi, pe vârful Aconcagua din Argentina. Victima a fost identificată drept Mihaela Gabi Ianosi.

Potrivit raportului oficial al poliției, aceasta a leșinat în jurul orei 15.00, în fața mai multor persoane care se aflau la fața locului, scrie publicația argentiniană TN.

Un medic care se afla printre turiști a observat că Mihaela are pulsul slab, i-a administrat adrenalină și i-a aplicat manevre de resuscitare, dar din păcate românca a murit.

La momentul tragediei, alpinista era însoțită de mai mulți turiști europeni cu care ajunsese pe vârf cu câteva minute înainte. Cazul este anchetat de Procuratura Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei.

ADVERTISING

Aconcagua este cel mai înalt munte din emisfera vestică și este situat în nord-vestul provinciei Mendoza. În prezent este deschis sezonul ascensiunilor, dar potrivit specialiștilor există obstacole considerabile în atingerea vârfului de 6.960,8 metri, unde condițiile meteo sunt dificile.

Până acum, în acest sezon, au fost deja înregistrate trei decese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇