Numărul doi din serviciul de informații al Armatei a fost condamnat definitiv, dar cu suspendare, după ce a furat 180.000 de dolari

Numărul doi din serviciul de informații al Armatei a fost condamnat definitiv, dar cu suspendare, după ce a furat 180.000 de dolari

Iulian Cristian Gherghe, omul care a fost numărul doi în serviciul de informații al Armatei, a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare.

General-maiorul în rezervă a fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) şi din această funcţie a furat aproape 180.000 de dolari în 2018.

El este acuzat de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Instanţa supremă a respins azi apelul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti şi a menţinut condamnarea cu suspendare decisă de Curtea Militară de Apel, în septembrie 2021.

ADVERTISING

Generalul va sta 2 ani şi 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 70 de zile lucrătoare, la Primăria Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis în judecată în iunie 2021 de Parchetul General, pentru că şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 de dolari din fondurile ce aparţin DGIA, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

ADVERTISING

Banii au fost folosiţi pentru a cumpăra o casă.

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇