Nu mai e niciun loc liber la ATI la Institutul Matei Balș. Medicii sunt la un pas să cedeze din cauza oboselii

Nu mai e niciun loc liber la ATI la Institutul Matei Balș. Medicii sunt la un pas să cedeze din cauza oboselii

Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Matei Balș din București este plină cu suferinzi de Covid 19, în stare gravă. S-au amenajat chiar și 3 paturi în afara secției. Dar prea multe lucruri în plus nu se mai pot face, a precizat managerul interimar al unității sanitare, în cursul dimineții de duminică, 14 martie.

Managerul interimar dr. Cătălin Apostolescu a declarat pentru postul de televiziune Antena 3 că situația de la Matei Balș este critică.

”Secția de ATI este plină. Am amenajat încă 3 locuri suplimentare, în afara secției. Dar aceasta a fost o măsură cu caracter excepțional. Nu putem continua să amenajăm astfel de locuri din cauză că, trebuie să înțelegeți, Terapia Intensivă nu înseamnă doar aparate, ci și oameni, personal medical.

ADVERTISING

S-a lucrat intens în cursul zilei de ieri (sâmbătă 13 martie -n.red.) cu Centrul Național de Coordonare aI Intervenției și ne-au ajutat cu câteva soluții punctuale (pentru pacienți care necesitau relocare – n.red.).

Dar dacă lucrurile continuă așa, va trebui regândită strategia națională (...)

La Urgențe nu e aglomerat. E plin. Nu mai avem paturi suficiente pentru a consulta. Sunt pacienți care stau de ieri pentru că nu s-a găsit încă loc pentru ei în spital.

Personalul medical este la limită și ar putea ceda în orice moment”, a precizat Cătălin Apostolescu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇