Noul ministru USR al Justiției: Nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților

Noul ministru USR al Justiției: Nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților

Ministrul Justiției, Stelian Ion, afirmă că în urma analizelor făcute a ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a magistraților.

El precizează însă că va propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022.

”În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraților, am ajuns la concluzia că nu este oportună creșterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a declarat Stelian Ion, citat într-un comunicat al Ministerului Justiției.

ADVERTISING

Ministrul subliniază că prioritatea sa este să găsească soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem.

”Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluții pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experiența lor la îmbunătățirea calității actului de justiție și să se simtă pe deplin apreciați pentru munca pe care o depun”, a precizat Stelian Ion.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇